mms-logo
Регулиране на Вкуса

Регулиране на Вкуса

2017-05-22

 • Добавянето на ДМСО, към дозата ММС или ЦДС, прави вкуса много по-приятен, мек и премахва дъха на хлор, след приема на дозата!

  Много хора развиват ужасна непоносимост към вкуса или мириса на ММС (в т.ч. и аз). За щастие има няколко начина да се реши проблема.

  Най-лесният начин е с капкомер да капнете дозата ММС и лимонена к-на в желатинова капсула, която да изпиете с чаша вода.

  Имайки предвид колко прост и ефективен начин е това, другите методи за регулиране на вкуса, описани по-долу стават почти ненужни.

  Буквално стотици, ако не хиляди хора, в началото твърдят, че вкусът на ММС-а не ги притеснява, но след няколко седмици им става лошо дори само от мисълта за него.

  Смятам, че тази непоносимост е в резултат на опитът за оцеляване на многото патологични микроби в организма, които се унищожават. Изглежда логично техният инстинкт за самосъхранение да се преобразува в неприязън от страна на гостоприемника към същата процедура. Разбира се, ако той развие такава непоносимост, че да преустанови ММС-а, микробите ще оживеят. Може и да не е това обяснението, но фактът е, че когато човек пречисти организма си от най-тежката патология, непоносимостта отминава. Смятам, че не бива да си позволяваме тази временна пречка да стигне до степен да ни накара да прекъснем процедурата.

  Затова, ето още един начин да го избегнем. Спазвайте стриктно указанията, защото ако пропуснете нещо, няма да се получи. Трябва ви някакъв сок със силен вкус. Нека да е концентриран – ябълков, боровинков, гроздов, или ананасов – и когато доливате вода, нека тя да е по-малко, за да е по-концентриран сокът. Ако не можете да намерите концентриран сок без добавен витамин С, използвайте просто такъв с възможно най-силен вкус.

  1. Налейте около половин чаша сок, независимо в каква доза ще поемате ММС-а. Ако дозата е голяма, сокът трябва да е повече от половин чаша. Към него добавете 1/3 ч.л. 50%-ов разтвор на лимонена к-на. (Ако следвате точно указанията, може и да пропуснете тази стъпка).

  2. В отделна чаша сипете още от същия сок. Да не се слага ММС в него. Ще ви трябва, за да преглътнете другия, затова е важно да е от същия вид. Може би ще ви трябва и по-малко от половин чаша. Четвърт, или по-малко ще свърши работа.

  3. В отделна суха чаша сложете дозата си ММС. Използвайте стандарта от 1 капка лимонена к-на за 1 капка ММС и изчакайте 20 секунди. После добавете сока от първата чаша, която сте си налели (от стъпка 1). Не става много кисело, преглъща се относително лесно, но ако лимонената к-на не ви понася, прескочете първа стъпка.

  4. Вземете някакъв твърд бонбон за смучене – напр. лимонови дражета, или лакта. Преди да изпиете ММС-а, сложете бонбона в устата си и го смучете.

  5. Изпийте половин чашата сок с ММС и веднага след това, преди да сте си поели дъх, добавете и останалото количество чист сок, като по този начин прокарате субстанцията (същия вид сок, но без ММС в него). Ако го направите достатъчно бързо и без да поемате въздух, няма да усетите вкуса в устата (въздухът води до окисляване, заедно с хлорния диоксид върху езика), но ако все пак вдишате, бонбонът регулира вкуса на ММС-а и може да го изплюете веднага щом усетите, че не го усещате.

  Ако имате грип, или друга инфекция, и сте направили доза от 20-30 капки, от която пиете по малко на всеки половин час, направете същата процедура. Имайте подръка чаша от същия сок, но без ММС в него и всеки път прокарвайте ММС-а с чистия сок и бонбона в устата. Така ще неутрализирате вкуса почти напълно.

  Тъй като повечето сокове съдържат известно количество антиоксиданти, малка част от хлорния диоксид може да се неутрализира, но можете да компенсирате това, като просто вземете една капка повече ММС.

  За някои хора, още по-просто решение е да сложат в устата си две листа мента, докато чакат ММС-а да се задейства. После листата се изваждат и се слагат пак, веднага след като се изпие ММС-ът. По този начин няма нужда от сокове.

Свързани статии

Информацията в този сайт е представена само за образователни цели. Тя не е предназначена за заместител на диагнозата, лечението или съветите на квалифициран, лицензиран медицински специалист. Представените факти се предлагат само като информация, а не като медицински съвет, и по никакъв начин никой не трябва да заключи, че практикуваме медицина. Потърсете съвет от медицински специалист за правилното прилагане на този материал в конкретна ситуация.

Никакви изявления в този сайт не са одобрени от администрацията по храните и лекарствата. Всеки продукт, споменат или описан в този сайт, няма за цел да диагностицира, третира, лекува или предотвратява заболявания. Препоръчваме Ви да направите свое собствено независимо проучване, преди да предприемете някакви действия.