mms-logo
При Изгаряния

При Изгаряния

2017-05-22

  • Изгаряния по кожата се напръскват силно и обилно с ММС (без добавена киселина) директно от шишенце с накрайник-пръскачка. Да не се добавя никаква лимонена киселина или лимонов сок. Ако нямате пръскачка, директно намажете ММС-а по цялата площ на изгарянето.

    Изчакайте до пет минути, но не повече, преди да го изплакнете. Ако не успеете да го измиете за това време, няма да усетите облекчение. Ако пък го изплакнете след пет минути, изгарянето ще мине за ¼ от времето, което обикновено е нужно за възстановяване. Това се отнася и за много сериозни кожни изгаряния и може да спасява животи. Болката изчезва почти веднага, или осезаемо намалява за няколко минути.

    По същия начин се действа при слънчеви изгаряния. Зачервените места се напръскват, изчаква се 5 минути и се изплаква. Ако не се облекчи, изчаква се един час и отново се напръсква, като след 5 минути се измива. Запомнете, не оставяйте ММС-а върху кожата. Трябва да се измие! Болката минава за няколко минути. Обичайно две дози повлияват повечето изгаряния , но в редки случаи, ако още се усеща дискомфорт, може да се нанесе още една. Непременно да се измие! Забележете, че ММС е алкален, а изгарянията се нуждаят от алкална среда, за да се неутрализира киселинността на поразеното място. Това е една от причините изгарянията да минават бързо след приложение на ММС.

Свързани статии

Информацията в този сайт е представена само за образователни цели. Тя не е предназначена за заместител на диагнозата, лечението или съветите на квалифициран, лицензиран медицински специалист. Представените факти се предлагат само като информация, а не като медицински съвет, и по никакъв начин никой не трябва да заключи, че практикуваме медицина. Потърсете съвет от медицински специалист за правилното прилагане на този материал в конкретна ситуация.

Никакви изявления в този сайт не са одобрени от администрацията по храните и лекарствата. Всеки продукт, споменат или описан в този сайт, няма за цел да диагностицира, третира, лекува или предотвратява заболявания. Препоръчваме Ви да направите свое собствено независимо проучване, преди да предприемете някакви действия.