mms-logo
Нос, Синуси, Бронхи

Нос, Синуси, Бронхи

2017-05-22

 • Този протокол върви с ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ, но е много ефикасен при третиране на постназален дрип, инфекции на синусите, ушни инфекции, простудни заболявания, зачервено/възпалено гърло, хрипове и затруднено дишане, бронхит и микроби в слузта на носа или синусите. Дори инфекции на вътрешното ухо се повлияват ефикасно с тази терапия. Но е важно да се спазват предпазните мерки!

  Малки количества хлорнодиоксиден газ трябва да се вдишват от чашка през носа или устата. Внимателно спазвайте инструкциите по-долу:

  Не пийте сместа от този протокол, защото не се добавя вода към активирания ММС в този случай. Не превишавайте дозата от 2 или 3 капки. Имайте предвид, че хлорния диоксид, произведен от ММС-а убива всички микроби. За разлика от сместа на ММС за пиене, този метод – чрез вдишване през носа – е може би най-бързият и най-ефективен метод за пренасяне на субстанцията до местата в главата и синусите, където намира и ликвидира бацилите.

  Обаче следва да обърнете сериозно внимание на предупреждението – НЕ ПРЕДОЗИРАЙТЕ! НЕ ВДИШВАЙТЕ ХЛОРНИЯ ДИОКСИД ДЪЛБОКО ИЛИ ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ДО БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ! Дробовете бързо поглъщат газа така, както чистия въздух, и по този начин се получава неочакван недостиг на кислород. Правете почивки и вдишвайте чист въздух периодично, докато правите тази процедура. Това предупреждение ще се повтори няколко пъти – НЕ ПРЕВИШАВАЙТЕ ДОЗАТА И НЕ ВДИШВАЙТЕ ДЪЛБОКО, ЗА ДА НЕ УВРЕДИТЕ ДРОБОВЕТЕ СИ!

  Както е предложено в протокол „ОСНОВИ”, може да смесите 2 до 3 капки ММС и нормална киселина (нефилтриран оцет, лимонена к-на или лимонен сок) като се слагат 5 капки киселина, на 1 капка ММС. Ако лимонената к-на е 50%-ов разтвор, съотношението е 1:1. Смесете ги в чашка, не добавяйте вода или друго – НЕ СЕ ПИЕ!

  Почти веднага ще усетите миризмата на ClO2. Поднесете чашата под носа си и вдишайте бавно от газта, с цел да се въведе и остави да циркулира в носната и синусните кухини. По естествен път ще премине и през гърлото и, до известна степен, гласните струни. Вдишайте през носа много бавно, за да проникне постепенно. Задръжте дъха няколко секунди. Миризмата му ще се разнесе дори до евстахиевите тръби и може би до вътрешното ухо.

  След всеки 4 вдишвания, дръпвайте чашата настрани и поемайте свеж въздух.

  Причини за повишено внимание: внасяте чист хлорен диоксид директно в тялото си. Червените кръвни клетки го поглъщат така, както кислород. Затова временно ще намалите количеството кислород, достъпно до организма.

  НЕ ПРИЛАГАЙТЕ ТОЗИ МЕТОД, ако страдате от ангина или сте на допълнителен кислород, имате задух, или използвате ММС вътрешно (пиете го с вода) при доза от над 10 капки, през последните два часа.

  Когато пиете дозите ММС, хлорния диоксид се активира бавно. Червените кръвни клетки поемат нормален въздух от дробовете, но може би 20% от тях не успяват. Малко по-късно кръвта преминава лигавицата на стомаха и тези 20% клетки с недостиг на кислород, поемат ClO2. Затова при стандартната употреба на ММС (с пиене), кислородът е все още достъпен на организма без усложнения и степента на поглъщане на ClO2 е саморегулираща се, защото около 80% от червените кръвни клетки доставят кислород на организма по нормалния начин.

  Накратко – при вдишване на ClO2 под формата на газ в чашка, държан за няколко секунди в синусите, носа и гласните струни, носи незабавен ефект срещу бацили и паразити и намалява образуването на слуз и храчки.

  Микроби на простуда и грипни вируси живеят в слузта, изработвана от тялото. Белите дробове и синусите започват да „сълзят”, произвеждайки лепкави секрети в носната кухина, дробовете и бронхиолите. Така микробите продължават да се възпроизвеждат и да се движат по-навътре в тялото, освен ако не се унищожат с помощта на външен агент като ММС-а.

  От огромна важност е никой да няма неприятности с ММС-а. Затова, като още една предпазна мярка, помислете за последиците ако неразумно предозирате по време на този курс:

  1. Вместо 15% от червените кръвни клетки да пренесат ClO2 в тялото, може да изкарате нужния кислород от организма си, в случай че 25-30% от клетките го поемат вместо въздух. Затова след 4-5 бавни вдишвания от чашата, починете си и поемете свеж въздух, така че количеството кислород, стигащ до мозъка да не се намали.

  2. Тъй като този метод пренася чист ClO2 директно в тялото, той ще се пренесе бързо, като по този начин БЪРЗО ИЗБИВА паразитите – което е възможно да причини внезапно и сериозно неразположение, когато токсините от бързото пречистване се разнесат рязко в кръвта.

  3. Тъканта на белите дробове може да се прогори или увреди без да усетите, ако предозирате.

  4. Може да изпаднете в безсъзнание при неразумно дълбоко вдишване на газа. Миризмата на ClO2 се вдишва лесно. За разлика от неприятния вкус на активиран ММС във вода, миризмата му под формата на газ не е достатъчно неприятна, за да предотврати евентуално предозиране. Дори е възможно да се заблудите, че няма нищо и можете да изтърпите по-силни дози и дълбоки вдишвания. БЪДЕТЕ РАЗУМНИ и НЕ ПРЕДОЗИРАЙТЕ!

  5. Като слагате задействан ММС в овлажнител, ще има постоянен приток на хлорен диоксид във въздуха, в продължение на около 1-2 часа, но няма нужда да правите това, поради опасност от недостиг на кислород. В стаята ще има достатъчно въздух, но белите дробове поглъщат хлорния диоксид както кислорода, което е опасно за продължително време.

  6. Махнете домашни животни и птици от стаята, ако използвате хлорния диоксид като средство за премахване на плесени и гъбички. Дръжте вратата затворена за часа, през който ще действа. За дезинфекциране на помещения, сложете 10-20 капки действащ ММС в чинийка или чаша, в средата на помещението, затворете вратата и го оставете там един час. Изпаренията на газа бавно ще запълнят цялото помещение.

  Въпреки че може да се справите с настинки и синусни инфекции без метода с инхалацията, често остават жилави секрети в дробовете. Тялото знае, че те трябва да се изчистят и започва кашлица. ММС-ът не помага, ако кашляте с дни, а в някои случаи кашлицата може да стане животозастрашаваща, въпреки че микробите се унищожават със стандартните дози ММС – особено ако „сърбате ММС през целия ден” (вижте страницата ОСНОВИ ЗА ВЗЕМАНЕТО НА ММС).

Свързани статии

Информацията в този сайт е представена само за образователни цели. Тя не е предназначена за заместител на диагнозата, лечението или съветите на квалифициран, лицензиран медицински специалист. Представените факти се предлагат само като информация, а не като медицински съвет, и по никакъв начин никой не трябва да заключи, че практикуваме медицина. Потърсете съвет от медицински специалист за правилното прилагане на този материал в конкретна ситуация.

Никакви изявления в този сайт не са одобрени от администрацията по храните и лекарствата. Всеки продукт, споменат или описан в този сайт, няма за цел да диагностицира, третира, лекува или предотвратява заболявания. Препоръчваме Ви да направите свое собствено независимо проучване, преди да предприемете някакви действия.