mms-logo
Киселинност срещу Алкалност – живот или смърт, или pH заблудитe

Киселинност срещу Алкалност – живот или смърт, или pH заблудитe

2017-05-27

 • Човешкото тяло е машина, захранвана чрез оксидиране. Прекъснете оксидирането и ще прекъснете живота.

  Цианидът, отровата, с която шпионите се самоубиват по време на война, е сред най-силните познати отрови. Според науката, цианидът е вероятно най-силният антиоксидант в химията. Да речем, че сте шпионин и току-що са ви заловили. Схрусквате фалшивия зъб с малкото количество цианид вътре и той бързо се разпространява по тялото, спирайки оксидирането навсякъде по пътя си.

  Сърцето започва да изпомпва все по-трудно и по-трудно, опитвайки се да се сдобие с прясна кръв, но такава няма, като междувременно, благодарение на тази засилена дейност, малкото количество цианид вече се е разпространил навсякъде. Сърцето ви дава един последен, вероятно своя най-голям удар, и това е вашият край. Тялото е изцяло зависимо от непрестанното оксидиране. Цианидът убива, защото почти незабавно спира оксидирането в тялото. И познайте какво още?

  Тялото ви става алкално, както е с всички мъртви тела.

  Всички ние от църквата „Генезис 2” искаме да предоставим фактите на човечеството. В този случай не говоря за истина, защото това, което един човек вярва, че е истина, може да бъде или да не бъде такава. Ще поговорим за факти. С тях не може да се спори. Фактите са си факти. Ние искаме да спасим човечеството от злото и жестокостта, които са негови проклятия на земята от десетки хиляди години. Това е всичко. Искаме да го направим, като бъдем все повече и повече в услуга на човечеството.

  Нямаме за цел да налагаме свои вярвания. Ако доказателствата кажат, че вегетарианството ще ви направи най-здрави, веднага ще започнем да говорим за него. Но съм работил с храни и вегетарианци 60 години, както съм споменавал неведнъж. Просто искам най-доброто за нашата църква и за човечеството.Над 20 години Марк допринася за здравето на хората от Африка и Доминиканската република чрез своите знания. Чувайки за ММС, той се заема да докаже практически, че работи. Когато доказва, че действа върху метицилин резистентните стафилококи, както и при много други, ми изпрати имейл, докато бях в Африка, в който бе написал, че иска да продаде своята къща и да дойде да работи с мен. Не е имал никаква друга цел, освен да помага на болните да оздравеят.

  Моята история е подобна. Открих ММС в джунгла в Южна Африка. Доказах, че действа, изпробвайки го върху себе си, след което лекувах от малария и други болести стотина души, преди да си тръгна, за да направя повече изследвания. Защо да ви казваме нещо различно от най-добрите си знания? Защо да пробутваме нещо, което не действа или е вредно за вас?

  Вече имаме над 500 обучени Здравни министри (бел.ред. Светослав Стаматов – аз съм един от тези 500 обучени хора), които имат подобни истории. Всички те изразходиха хиляди долари и много седмици от своето време, за да дойдат при нас и да бъдат обучени. Идват, за да получат знание за ММС, с което да помагат на хората да преодолеят страданията си и да донесат мир на раздирания от войни свят. Целта ни е да служим на човечеството. Звучи ли ви като група хора, продаваща недоказани вярвания, просто защото ни харесват? Не продаваме никакви антиалкални или антивегитариански продукти. Искаме само да ви представим факти. Това е целта на този и всички други бюлетини, защото мислим, че светът се нуждае точно от фактите.

  Църквата „Генезис 2” е основана и съществува, за да служи на човечеството. Няма друго основание. Нямаме любимо вярване, което да поддържаме, или любима теория за хранене. Искаме само да ви предоставим необходимите данни, за да имате здравословен живот. Вероятно никоя друга организация или човек не са помогнали на толкова хора със смятаните за нелечими болести, колкото нашата църква. Целта ни е да ви помогнем да останете здрави или да оздравеете. Съществуват много добри здравни теории, но медицинските лица толкова много са размътили водата в здравната сфера, че е изключително трудно да се разделят фактите от измислиците.Надявам се да разберете, че църквата представлява група от хора с обща цел. Не е необходимо целта да бъде религия, за да имате църква.

  От десетки хиляди години никоя друга църква не е била основана, за да служи на човечеството, доколкото ни казва нашето проучване. Разбира се, ние не сме дружество, което печели. Всички други църкви са основани, за да служат и/или почитат Бог. Нямаме нищо против това, просто нашата църква има за цел единствено да служи на човека. Всички наши членове могат да ходят в която църква пожелаят. Нито една корпорация или асоциация не е имала простичката цел да върне здравето по света, да служи на човечеството и да донесе мир на Земята. Корпорациите, разбира се, се основават с цел парична печалба. Официалната им цел често звучи чудесно, но в крайна сметка всичко се свежда до печалба и загуба. Печалбата отива при акционерите, а при липсата на такава те се оттеглят. Ние съществуваме, за да служим на човечеството, а не за да популяризираме любимите си теории.

  Казах всичко това, защото някои ни обвиняват в изричането на лъжи, когато говорим за киселинно-алкалната теория или вегетарианството, или дори ММС. Надяваме се да разберете, че само се опитваме да ви предоставим фактите.

  Фармацевтичната промишленост и работещите за нея медицински лица имат цел. Те трябва да правят милиарди на година, а повечето от медицинските лица имат къщи, яхти и красиви коли за поддръжка. Затова размътиха водата в много области от здравната сфера и създадоха болести и смърт. „Киселинност и алкалност” е една от областите на измама. Всичко, което могат да направят, за да разболеят хората и да не бъдат хванати, е целта на фармацевтичната индустрия, като много лекари също го правят. Във всяка област истината може да бъде намерена, но „Биг Фарма” и медицинските лица пробутват лъжите, знаейки, че по-голямата част от хората никога няма да ги оспорят. Макар всички да знаят, че лекарите са просто хора, те продължават да бъдат почитани почти като богове. Нашата църква иска да представи фактите на човечеството и въпросът е: ще им повярвате ли или ще отделите известно време, за да проверите това, което казваме?

  Може би помните, че преди няколко месеца Ким Тинкхам беше интервюирана от Опра Уинфри в нейното предаване. Ким става популярна с това, че филмът „Тайната” я е насърчил да следва ученията на Робърт О. Йънг, който продължава да лансира алкалната теория. С голяма тъга трябва да кажа, че Ким Тинкхам умира от рак на гърдата, който се опитва да излекува с въпросната теория. От всички, които ми писаха или ми се обадиха, научих и за други смъртни случаи следствие на тази теория.

  С Марк искаме да ви поговорим за „Киселинност срещу алкалност”. Не ни вярвайте. Не го искаме. Проверете твърденията ни. Информацията е в интернет и правим препратки за почти всичко, което казваме. Не посещавайте сайтове, които говорят за киселинност и алкалност без препратки към своята теория. Използвайте „Гугъл” и търсете всичко, което искате да проверите.

  Ние просто търсим факти и не се опитваме да защитаваме определен диетичен начин на живот. Има големи разисквания сред алтернативното здравно общество относно регулирането на pH в тялото. Не се опитваме да докажем нищо, а да представим конкретни наблюдения върху това, как тялото елиминира патогени чрез оксидиране, а не чрез pH. Тялото се намира изцяло в алкално състояние, когато е мъртво! Причината е липсата на кислород, защото дихателната система е спряла – не се осъществява дишане.

  Тялото поддържа подходящо pH в кръвта чрез дишане (оксидиране). Издишвате повече или по-малко въглероден диоксид, в зависимост дали кръвта ви е с повече алкално или киселинно съдържание. В общи линии, ако кръвта ви е с по-киселинно съдържание, дишането се учестява, за да изхвърли повече въглероден диоксид. Когато системата е с по-алкално съдържание, тялото може да го понижи чрез по-бавно дишане, но основно го прави чрез добавяне на излишъка в урината. С други думи, урината ви става по-алкална, следствие на прекомерната алкалност в кръвта.

  На хората по целия свят се казва, че ако повишат pH в тялото, за да бъде по-алкално, няма да се появяват болести, но ако продължите с четенето, ще разберете, че това не е така. Също така открихме, че с добавянето на ДМСО, ММС или ЦДС могат по-лесно да проникнат в клетките. Имаме големи успехи с рака във Възстановителния център на църквата „Генезис 2”, използвайки тези два компонента, но добавяйки ги поотделно.

  Тялото здраво се труди, за да поддържа нормално кръвно pH между 7,35 и 7,45 – доста тесни граници. И почти без значение какво ще правите, дори промяна в храненето, няма да промени това. В действителност не можете да направите тялото по-киселинно или по-алкално. По-скоро се нуждае от тесни граници на pH в кръвта (и също толкова тесни в други системи), за да поддържа нормалните телесни функции. Ако подсилите киселинността или алкалността в кръвта, веднага ще се появят проблеми, без значение как сте го направили.

  Имунната система на тялото убива патогени чрез оксидиране, използвайки хипохлорна киселина. Ето как действа тя:

  Когато рана наруши целостта на кожата, това създава врата за вредни патогени да атакуват човешките клетки. Когато патогените нахлуят в област от тялото, белите кръвни клетки се насочват към мястото на инфекция, за да ги унищожат. Първата стъпка в този процес е обграждането на патогена. След пълното му обграждане, бялата кръвна клетка произвежда оксидант – хипохлорна киселина. Тя е селективен биоцид, което означава, че убива определени органични материали, но не всички. Веднъж произведена, тя убива бактериите почти незабавно.

  Отново виждаме оксидант да убива патогени! Така действа тялото – ясно и просто. Ами киселината в стомаха? Произведената в тялото хипохлорна киселина разгражда храната и убива патогените, като освен това създава киселинна среда, за да се осъществи свободно оксидирането.

  Защо да увеличаваме алкалното съдържание на урината и слюнката, след като това са естествени киселини? Те така трябва да си бъдат! Тялото може да се справи със силно алкални храни, но самото то не може да бъде по-алкално, отколкото е. От това се правят много пари, а не само че изглежда безсмислено за здравето ви, но и претоварването с алкални храни може да навреди на тялото. Въпреки това то може да се справи с голямо количество от тях.

  Сигурно има сто уебсайта, казващи ни, че кръвта трябва да поддържа pH между 7,35 и 7,45 (вижте следващия абзац за обяснение на pH). Това е известен факт. Никой не го оспорва, защото зад него стоят твърде много научни данни. Сигурно още толкова сайтове твърдят, че кръвта трябва да поддържа киселинно-алкален баланс и за тази цел е важно какво ядете.

  Тук вече показват, че не знаят за какво говорят.

  Няма киселинно-алкален баланс на кръвта. pH е показател за киселинност/алкалност на течности. Неутралната стойност на pH е 7. Стойност под 7 е киселинна, а над 7 – алкална. Отново, проверете сами. Просто напишете “pH” в „Гугъл” или друга търсачка. Кръвта не се поддържа в състояние на киселинно-алкален баланс, а в алкалната стойност от 7,4, и може да се промени най-много с 0,5 нагоре и надолу. Остава си в тези стойности, независимо какво ядете.

  Не можете да го промените с храна, освен ако не е отрова, но в този случай ще сте мъртви. И ако създадете киселинно-алкален баланс в кръвта ще умрете на минутата. Киселинно-алкален баланс означава, че киселинността на кръвта трябва да е в баланс спрямо алкалността. С други думи pH да бъде точно 7. Това е единствената точка, в която киселинността и алкалността са в баланс. Но отново, ако кръвното pH спадне до 7, това ще ви убие или разболее тежко.

  Кръвта ви си е алкална и от двете страни на pH със стойност 7,4. Например 7,2, което е под 7,4, си е все още алкална pH стойност. Същото е и със стойност от 7,1. По същия начин стойност от 7,5, което е над 7,4 също ще бъде алкална. Така че кръвта се поддържа в леко алкалната pH стойност от 7,4, като тук няма киселина, която да създаде киселинно-алкален баланс. Въобще не е балансирана спрямо киселинността. (Отново, просто напишете „кръвно pH” в която и да е търсачка.)

  Хипохлорната киселина, киселината, която тялото създава, за да убива заразите, е неефективна срещу всичко с pH над 8, но това е по-скоро спорен въпрос, тъй като тялото никога не стига до такава стойност. Но пък хипохлорната киселина действа в алкалната кръв, която има pH 7,4, както действа и при по-ниските pH стойности в тялото. Всъщност тя действа най-добре при нива на pH под 7. ММС действа от алкалната стойност на pH 8 до най-ниските киселинни pH в тялото.

  Помнете, че киселините и основите (алкалите) са противоположности и те се унищожават. Но кажете ми, кое ще промените в тялото, за да го направите по-алкално? Помнете, че всичко под 7 е киселинно. Слюнката е киселинна, но може да стане алкална за минути, в зависимост от това какво ядете. Стомашното pH е от 4 до 6,5, а на места дори от 1,5 до 4. Тънките черва имат pH между 4 и 6, като изключим приемате храна, тъй като тогава панкреасът освобождава ензим, който променя храната в алкална (над 7). Това се случва непрекъснато, но докато отпадъците стигнат до дебелото черво, те отново стават киселинни. Тънките черва отново стават киселинни, след като храната премине през тях.

  Всички тези системи няма да работят, ако ги принудите да бъдат алкални, включително тънките черва. Така че кое да направим по-алкално? В алкалната теория, ако имате рак, може да го убиете с основи. Но не можете да промените кръвта, така че как ще пренесете основите до рака? Може да пиете алкална вода и сода за хляб, докато храносмилателната система не престане да работи, но няма да промените pH на кръвта. Разбирате ли? Логиката просто отсъства. Кръвта, кожата, телесните тъкани и всеки орган има определено pH, които не можете да промените с определена диета, а ако успеете, може дори да се самоубиете. Природата е изградила тялото с определено pH за всеки орган, така че той да изпълнява своите функции и автоматичната телесна система го поддържа така.

  Може да използвате инжекции, за да пренесете алкалната хлебна сода до рака, ако много желаете, но тя няма да направи кръвта ви по-алкална. Хлебната сода не прониква в червените или белите кръвни клетки. Но сме чували за инжектиране на рака с хлебна сода и че това е помогнало за преодоляването му. Не казваме да не опитвате. Но преди инжектирането трябва да сте сигурни, че знаете какво точно правите, защото това може да убие някого. Тя създава милиони малки мехурчета, които могат да доведат до проблеми с кръвта, които може дори да ви убият.

  pH на кожата и тъканите са почти същите като на кръвта, а и защо да не бъдат? Те са обслужвани от нея. Телесните органи поддържат pH почти същото или много близко до кръвното. Почти всичко е алкално като кръвта, но с не повече от 1% разлика, и тялото го поддържа така, с изключение на храносмилателната система, която в по-голямата си част е киселинна. Тя трябва да си бъде такава, защото иначе няма да работи. Факт е, че цялото тяло с изключение на храносмилателната система е леко алкално и това не може да се промени.Така че може да ядете зеленчуци, месо, да пиете „Кока Кола”, да пушите цигари, да ядете сладолед, но нищо от това няма да промени pH на кръвта или на друга част от тялото и на йота, с изключение на урината. Тялото работи чрез различни методи за поддържането на това леко алкално състояние на кръвта, а това може да промени pH на урината ви и количеството въглероден диоксид, което издишате. Промяната в урината показва, че тялото изхвърля неща, които може би са твърде алкални за него. Вярно е и обратното, когато издишвате повече въглероден диоксид.

  Можете да променяте pH и на слюнката чрез това, което ядете. Но никой не е доказал, че промяната на pH на слюнката ще повлияе на кръвта или на друго състояние на тялото. Всъщност това доказва обратното. Така че когато урината ви стане по-алкална, това означава, че сте погълнали повече алкални продукти, тялото не успява да се справи с това количество и трябва да разтовари малко от алкалния материал.

  НЕЗДРАВОСЛОВНИТЕ НЕЩА, КОИТО ЯДЕТЕ, НЕ ПРОМЕНЯТ АЛКАЛНОСТТА ИЛИ КИСЕЛИННОСТТА НА КРЪВТА, НО ТОВА НЕ ГИ ПРАВИ БЕЗОПАСНИ.

  Стомахът е толкова силно киселинен, че прави всичко друго киселинно. Няма значение колко алкални зеленчуци ядете, стомахът ще ги разгради и ще ги направи киселинни. При попадането на храната в тънкото черво панкреасът ще освободи ензим, който променя киселинното й състояние в алкално. Същата тази промяна се случва и с киселинната храна. Нищо не избягва алкалното преобразуване, тъй като храната трябва да бъде слабо алкална, за да бъде абсорбирана от тялото. Това е необходимо, за да бъде пренесена в кръвта, тъй като кръвта също е слабо алкална. Но алкалното състояние на отпадъчния материал се връща в киселинно, когато той достигне ободното черво.

  Вдишваме кислород всяка минута, всеки ден през целия си живот и той ни поддържа живи чрез оксидиране. То произвежда топлината в тялото и убива много от вредните за нас патогени. Унищожава отровите, образувани от различни телесни функции, както и някои от тежките метали, които пречат на правилното функциониране на тялото. Разбира се, кислородът не е единственото нещо, което убива вредните неща. Киселината в нашия стомах, храносмилателната хидрохлорна киселина, убива много повече вредни бактерии и патогени, от което и да е друго нещо в тялото. Всичко, което ядем и пием, минава през стомаха и е подложено на хидрохлорната киселина там. Отново, нищо, което ядем, не може да промени киселинното състояние на стомаха ни. Няколко противокиселинни таблетки може да го променят за няколко минути, но не за дълго, като след това ще ви се наложи да приемете много храна.

  Освен това не бихме живели дълго без хипохлорната киселина (забележете, че е различна от хидрохлорната киселина), тъй като тя се произвежда от тялото, за да убива болестите и вредните патогени, които са се промъкнали на различни места. Не бихме живели дълго без тази киселина. Но хипохлорната киселина е неефективна при pH над 8. Виждате (макар да е невъзможно), че не можем да си позволим прекалено алкални стойности в тялото, защото киселината, която непрекъснато убива заразите, които иначе биха убили нас, става неефективна в твърде алкална среда.

  Андреас в Испания и ние от тази страна на океана доказахме, че когато повишим pH на ММС или ЦДС разтвора до 7, бързо отслабваме оксидиращите му качества. Така че не завишаваме нивото му до 7 или повече, докато не попадне в тялото, където да бъде подложен на pH на кръвта и тялото от 7,4. Тогава става ефективен за около час и половина срещу всички патогени, които може да се намират в кръвта, тъканите и храносмилателната система. Както споменах по-горе, хипохлорната киселина е ефективна при нормални стойности на pH в тялото. Хипохлорната киселина и ММС действат в ниското pH на храносмилателната система, като са ефективни и в останалата част на тялото. Това е така, защото всички органи, като сърцето, черния дроб и други части на тялото, не надхвърлят pH от 7,4 плюс 1%.

  pH на тялото никога не надхвърля 7,45 плюс 1% където и да е, но в храносмилателната система има места, където спада до 1,0 и дори по-ниско. Естествената хидрохлорна киселина и ММС действат в целия обхват на телесното pH – от 1 до 7,45 плюс 1%.

  Започвате ли да разбирате колко ненормална е киселинно-алкалната теория? Не можете да промените pH на тялото с поглъщането на определена храна. Просто природата така е изградила тялото, че храните не променят телесните нива на pH. Можете да промените урината, чрез която тялото поддържа кръвта в нормите на pH. Стотици уебсайтове ви казват, че кръвта трябва да поддържа киселинно-алкален баланс – нещо, което всъщност би ви убило. Това е, защото хиляди хора вярват на всичко написано от лекарите, което води до натрупване на много грешна информация. Хората им вярват и използват информацията да пишат книги и да създават уебсайтове.

  Стотици уебсайтове казват, че трябва да се „алкализирате”. Те грешат, но внимавайте, защото фактът, че кръвта не се променя, не означава, че ще бъдете здрави при нездравословна диета. Това че кръвното pH не се променя, не ви поддържа здрави, когато ядете нездравословни неща. Необходима ви е подходяща диета. И отново имаме хора, които се опитват да продават своите нездравословни теории чрез измама. Би било добре, ако за да бъдем здрави трябваше само да ядем алкални храни. И отново медицинските лица правят милиони, лекувайки хора, които са се разболели, следствие на тази диета.

  Ето нещо, което да проверите. Не мога да ви дам препратка, защото няма такава. Можете да проверите дали е имало каквото и да било клинично изпитание, проверяващо приложимостта на киселинно-алкалната теория. За над 30-те години, в които тази теория е пробутвана от алтернативни медицински учители, никога не е имало клинично или друго изпитание, показващо, че работи. Отделете малко време, използвайте добра търсачка и няма да откриете такова.

  Разбирате ли защо никога не е имало клинично изпитание относно киселинно-алкалната теория? Тя е 30-годишна, но въпреки това не е имало клинични тестове. Както споменах, алкалното или киселинно състояние на тялото не може да се промени, без да бъде убито самото тяло. Няма как да бъде направен тест. Яжте колкото искате алкални храни и няма да се промени нищо друго, освен урината, а слюнката може да се промени само за кратко време. Но определено ще можете да промените урината с приемането на алкални храни. Това само доказва, че тялото има нужда да разтовари излишния алкален товар.

  Относно идеята, че патогените не могат да живеят в алкални среди… Сигурен съм, че разбирате, че върху тази идея е изградена киселинно-алкалната теория. Научната дума „алкалофил” се отнася до микроби, които живеят в силно алкална среда. Ако потърсите в „Гугъл” „алкалофилни микроби”, ще получите като резултат над 72 хиляди страници. Още от първите ще можете да прочетете за микроби, които виреят в алкални среди. Но те не могат да живеят в тялото ви, защото живеят в среда с pH от 9 и нагоре, а нищо в тялото не достига дори 8, камо ли 9. Така че те не могат да ви повлияят, докато тялото остане в рамките на 1% от 7,4 pH, с изключение на урината. Исках да ви спомена за тях, за да знаете, че има бактерии и микроби, които живеят в силно алкална среда.

  Микробите, които съществуват в алкалната среда на тялото, се наричат „неутрофилни” и могат да оцелеят при pH от 6 до 8. Има стотици, ако не и хиляди, причиняващи болести микроби, които живеят в алкална среда, каквато е тялото. Спомнете си, че тялото не може да достигне pH 8, нито да падне до 6, но това е маловажно, тъй като тези микроби ще си бъдат живи и здрави при неговото pH от 7,4. Хиляди болестотворни микроби могат да живеят при pH между 6 и 8. Тялото ви се явява идеална среда за всички неутрофилни (болестотворни) микроби. Може да спомена някои от тези болести. Левкемията и лимфомата са рак на кръвта. И двете болести съществуват без проблеми при 7,4 pH на кръвта. Ако искате да ги убиете чрез използването на pH, ще трябва да го повишите доста над 8, което не може да се направи, без това да ви убие. Основната идея на киселинно-алкалната теория е, че болестотворните микроби не могат да живеят в алкални условия, но за всички неутрофили, които са болестотворни микроби, е вярно точно обратното. Всички тези болестотворни микроби си живеят чудесно в нашето тяло, което има алкални стойности на pH.

  Надявам се разбирате този момент, тъй като той е коренно противоположен на киселинно-алкалната теория.

  Не ви трябват препратки за факта, че лимфомата и левкемията съществуват при pH от 7,4. И двете са рак на кръвта. Те трябва да живеят при pH от 7,4 тъй като имат на разположение единствено кръвта, и си живеят чудесно и убиват, или до известна степен унищожават своя гостоприемник.

  Отново, телесното pH остава в границите на под 1% от 7,4 и всички неутрофилни микроби, включително болестотворните, оцеляват при това pH. Така че надеждата ви е хипохлорната киселина, произведена в тялото, да убие всички оцелели болестотворни микроби. Но често тялото не разполага с достатъчно хипохлорна киселина, особено когато болестта вече се е закрепила.

  За щастие, сега може да използвате ММС1 или да добавите хипохлорна киселина с ММС2. След това, ако спазвате протокола с точните дози, ще унищожите тези зарази където и да се намират. Разбира се, съществуват различни антибиотици, които също могат да се използват, но болестите бързо развиват устойчивост към тях. Така че вашият отговор е да отидете на jimhumble.org, genesis2church.org или mmswiki.org и да следвате протокола, който се отнася за вашата болест. Той може да бъде протокол 1000 или 2000, като след това може да добавите 3000 и ДМСО. Има и набор от по-слаби протоколи, които може да се добавят при необходимост.

  Емоционални реакции: На много места в интернет, където киселинно-алкалната теория е обяснена с немалко количество научни данни и препратки и дори понякога може да оставяте коментари, има силно емоционални отговори. Същото се отнася и за вегетализма и повечето религии. Изглежда, че по тези въпроси вяра ще имат хората, които са решени да им вярват. Опитахме да ви поднесем фактите, заедно с препратки, които можете да проверите, но изглежда, че вие ще трябва да определите в какво да вярвате. Все пак се надяваме да погледнете фактите. Ние просто сме тук, за да ви помогнем, но ако вие не го искате, това е ваше право.

  ММС се разпространи в над 100 страни по света за едва 7 години. Над 500 души от целия свят пропътуваха хиляди километри, за да бъдат обучени и да станат ММС Здравни министри. На повечето места, където се използва ММС няма противоречия за това, дали действа или не. Причината са многото излекувани хора. Киселинно-алкалната теория съществува от над 30 години и ако наистина работеше, нямаше да има смъртни случаи, като този на Ким Тинкхам, както споменах по-рано в статията. Всъщност ако теорията работеше, нямаше да имаме нужда от ММС. Ако посетите уебсайта на Йънг, ще видите, че е много добър в използването на десетки и стотици медицински термини, но това не означава, че е прав, или че знае за какво говори. Йънг и мнозина други твърдят, че тази теория обяснява всички болести. Ако това е вярно, за над 30 години тя би трябвало да достигне до обществеността. Не мислите ли, че досега би имало повече от 500 министри на киселинно-алкалната теория, които да лекуват хора по света?

  Ето някои от pH нивата на повечето телесни функции:

  Нормалното pH на кръвта, преминаваща през артериите (големи кръвоносни съдове с еластични стени, които пренасят кръвта от сърцето до други части на тялото) е 7,4; pH на кръвта във вените (съдове, които транспортират кръвта до сърцето) е около 7,35. Нормалното pH на урината е около 6. Слюнката има pH между 6 и 7,4. Стане ли кръвта киселинна, ще умрете. Спадане до 6,9 ще причини изпадане в кома, след което и смърт. Кръвното pH има тесни граници за здраве и жизненост. Нормалното pH на кръвта е 7,365. Ако спадне до 7,2, ще се почувствате много зле, а при 6,9 ще умрете. Така че тялото ще направи всичко възможно, за да поддържа алкалната непокътнатост на кръвта, за сметка на всички други органи и системи.

  Стомашен сок

  1. Различните ензими действат при различно pH. Пепсинът в стомаха, който разгражда протеините, работи най-добре при киселинно pH.

  2. Трипсинът в тънкото черво (отделян от панкреаса), който също разгражда протеини, действа най-добре при по-алкално pH.

  3. Пепсиногенът се преобразува в пепсин, който поглъща протеини. Производството на пепсиноген се стимулира от наличието на гастрин в кръвта.

  4. Хидрохлорната киселина (HCl) преобразва пепсиногена в пепсин, който разгражда протеините до пептиди (аминокиселини). Хидрохлорната киселина поддържа pH в стомаха от около 2,0. Тя също така разгражда храната и убива микроорганизми. Лигавицата предпазва стомаха от хидрохлорната киселина и пепсина.

  5. pH в човешкия храносмилателен тракт варира в големи граници. pH на слюнката обикновено е между 6,5 и 7,5. След сдъвкването и поглъщането на храната, тя навлиза в горната част на стомаха (стомашното дъно), чието pH е между 4,0 и 6,5. Тук имаме „предварително храносмилане”, докато долната част на стомаха отделя хидрохлорна киселина и пепсин, докато не достигне pH между 1,5 и 4,0. След като храната се смеси с тези сокове, навлиза в тънкото черво, където pH се променя на 7,0 – 8,0. Тук се случва 90% от абсорбирането на храната от тялото, докато отпадъчните продукти преминават в ободното черво (pH 4,0 – 7,0).

  6. Слюнката обикновено има pH баланс (алкалност срещу киселинност) между 6,2 и 7,4, като по-големите pH нива се наблюдават при отделянето й когато например подушим готвенето на храна, когато сме гладни, или наблюдаваме снимки с храна. Някои интернет практикуващи лекари предлагат диагностициране на широк обхват от физически и психически неразположения чрез използването на комплекти за измерване на pH, които продават на клиентите си.

  7. pH на дебелото черво варира между 5,5 и 7,0, което показва сравнително неутрална среда. Различно е от това на тънкото черво, което достига дори до 8, позволяващо абсорбиране в алкална среда. Водното абсорбиране в дебелото черво оптимално се проявява около неутрално pH.

  8. Човешката сперма, с обем от 2 мл. или повече, има pH между 7,2 и 8,0.

  9. Нормалното вагинално pH е от 3,8 до 4,5, леко киселинно.

  10. pH на ободното черво варира между 5,5 и 7,0 (леко киселинно до неутрално).

  За да обобщим всичко:

  Човешкото тяло съдържа циркулираща система, която е слабо алкална (7,35 – 7,45 pH), с храносмилателна и имунна системи, които са слабо или силно киселинни. Така стоят нещата и такива са фактите! Няма значение колко хора са написали книги за това, как тялото може да се алкализира, за да бъде по-здраво. Фактът е, че не може!

Свързани статии

Информацията в този сайт е представена само за образователни цели. Тя не е предназначена за заместител на диагнозата, лечението или съветите на квалифициран, лицензиран медицински специалист. Представените факти се предлагат само като информация, а не като медицински съвет, и по никакъв начин никой не трябва да заключи, че практикуваме медицина. Потърсете съвет от медицински специалист за правилното прилагане на този материал в конкретна ситуация.

Никакви изявления в този сайт не са одобрени от администрацията по храните и лекарствата. Всеки продукт, споменат или описан в този сайт, няма за цел да диагностицира, третира, лекува или предотвратява заболявания. Препоръчваме Ви да направите свое собствено независимо проучване, преди да предприемете някакви действия.