mms-logo
Какво не е ММС

Какво не е ММС

2019-10-11

 • Има критици, които се опитаха да дискредитират MMS като казват, че това е "белина" или е получен от белина, затова бих искал да обясня някои основни неща тук. За да се изясни добре този въпрос, е необходимо да се рови доста надълбоко в химията. Основните положения обаче са доста прости и това е, което ще засегна тук.
  Макар че хлор диоксид (ClO2) и трапезната сол (NaCl) имат хлор елемент в своя състав (отново, обърнете внимание че "СL"в двете формули означава хлор), в този случай хлорът е във форма, която не е опасна и всъщност е полезен. От друга страна, битовата белина, която е натриев хипохлорит (NaClO), също има Cl във формулата си, но в този случай хлорът (Cl) е в различна форма и може да бъде, в някои случаи, много опасен.

  (Моля обърнете внимание, че тези три вещества, въпреки че всички те имат "Cl" в някаква форма във формулата си, всички те  са напълно различни.)

  Можете да потърсите в интернет за MSDS (Material Safety Data Sheet) (Информационен лист за безопасност на материалите) информация. Тези данни за безопасност показват в "Данни за стабилността", че натриевия хипохлорит (NaClO), който е битовата белина, може да реагира с почистващи препарати за тоалетни чинии, средства за отстраняване на ръжда, оцет, киселини и амонячни продукти вследствие, на което ще генерира опасни газове, които водят до прием в болница и дори до смърт. Около 2200 случая на хоспитализация се случват всяка година с британците. Когато белината се смеси с чешмяна вода и влезе в човешкото тяло, произвежда химикали, причиняващи рак, което хлор диоксида и трапезната сол не могат да направят.

  Хлорният диоксид се произвежда чрез един от няколко различни процеса от минерали и химикали, взети от естествено срещащият се минерал, натриев хлорид (NaCl), който всъщност е сол за готвене. Така че, обикновената трапезна сол, натриев хлорид (NaCl) чрез различни производствени процеси става натриев хлорит (NaClO2). Химически това е чрез добавяне на два атома кислород (02) към всяка молекула от солта (NaCl), за да се получи (NaClO2), който е натриев хлорит. След това, когато този натриев хлорит се смеси със слаба хранителна киселина става хлорен диоксид (ClO2), който е основната активна съставка в протоколите.

  Хлорният диоксид има стотици приложения в промишлеността и се използва повече от 1000 пъти по-силен отколкото в „MMS-плана за възстановяване на здравето“ в тази книга. Нашата стандартна доза от 3 капки разтвор на натриев хлорит (22,4% натриев хлорит във вода) в 4 унции/120 ml (1/2 чаша) вода не действа по никакъв начин, който може да бъде наречен "избелване", имам впредвид до нещо достатъчно силно, за да почисти тоалетна чиния и т.н. Критиците, които говорят за MMS само като белина, успяват да изплашат ненужно хората. Те удрят по тези, които се страхуват карайки ги да продължават да страдат или дори да умрат. Просто погледнете формулата NaClO2 (натриев хлорит MMS) тя е различна от NaClO (натриев хипохлорит)-различни формули, различни вещества. Така че бъдете умни, не позволявайте да ви заблуждават!


  Джим Хъмбъл

Свързани статии

Информацията в този сайт е представена само за образователни цели. Тя не е предназначена за заместител на диагнозата, лечението или съветите на квалифициран, лицензиран медицински специалист. Представените факти се предлагат само като информация, а не като медицински съвет, и по никакъв начин никой не трябва да заключи, че практикуваме медицина. Потърсете съвет от медицински специалист за правилното прилагане на този материал в конкретна ситуация.

Никакви изявления в този сайт не са одобрени от администрацията по храните и лекарствата. Всеки продукт, споменат или описан в този сайт, няма за цел да диагностицира, третира, лекува или предотвратява заболявания. Препоръчваме Ви да направите свое собствено независимо проучване, преди да предприемете някакви действия.