Close

22.05.2017

При Изгаряния

mms-izgarqne-na-kojata

Изгаряния по кожата се напръскват силно и обилно с ММС (без добавена киселина) директно от шишенце с накрайник-пръскачка. Да не се добавя никаква лимонена киселина или лимонов сок. Ако нямате пръскачка, директно намажете ММС-а по цялата площ на изгарянето.

Изчакайте до пет минути, но не повече, преди да го изплакнете. Ако не успеете да го измиете за това време, няма да усетите облекчение. Ако пък го изплакнете след пет минути, изгарянето ще мине за ¼ от времето, което обикновено е нужно за възстановяване. Това се отнася и за много сериозни кожни изгаряния и може да спасява животи. Болката изчезва почти веднага, или осезаемо намалява за няколко минути.

По същия начин се действа при слънчеви изгаряния. Зачервените места се напръскват, изчаква се 5 минути и се изплаква. Ако не се облекчи, изчаква се един час и отново се напръсква, като след 5 минути се измива. Запомнете, не оставяйте ММС-а върху кожата. Трябва да се измие! Болката минава за няколко минути. Обичайно две дози лекуват повечето изгаряния , но в редки случаи, ако още се усеща дискомфорт, може да се нанесе още една. Непременно да се измие! Забележете, че ММС е алкален, а изгарянията се нуждаят от алкална среда, за да се неутрализира киселинността на поразеното място. Това е една от причините изгарянията да минават бързо след приложение на ММС.

 

Моля абанирайте се за канала на ММС България. Безплатно е!

Интересни видеа за ММС.